poul_høxbroPoul Høxbro er en ægte musikalsk og kunstnerisk pionér. Han er blevet kaldt “det lille instruments store mand”,  og sandt er det, at han – som ingen anden i verden – har formået at løfte middelalderens instrumentkombination af fløjte-&-tromme, spillet af én og sammen person, ud af raritetskabinettet og ført den til vidt forskellige koncertscener verden over. På eksklusive scener for kammermusik, som solist i nykomponeret opera på Den Kgl. Opera i København, på scener for traditionel musik, som teatermusiker, i kurser og på CD har han sprængt rammerne for, hvad som er muligt på hans “små” instrumenter.

Poul er udnævnt til gæstedirigent for Concerto Copenhagen og styrer projekter, som præsenterer barokmusik på en lidt anden måde end blot den sædvanlige.
I 2013 blev han udvalgt som en af otte fløjtenister fra hele verden til at lave projektet ”Magic Flutes” ed Tysklands største folk- og world musik festival i Rudolstadt. Poul Høxbro er også gæstelærer ved Schola Cantorum Basiliensis.

Desuden er Poul Høxbro en hengiven og skattet historiefortælle. Han har høstet et utal af roser for sin dramatiske og medrivende måde at berette på; såvel på dansk som engelsk, tysk og svensk.
Hans unikke arbejde og viden gør naturligvis også Poul Høxbro efterspurgt som kursus- eller foredragsholder, i både Australien, USA og Europa. I 2012 for første gang bl.a. ved den navnkundige Schola Cantorum Basiliensis i Basel.

Poul Høxbro har, for pladeselskabet Classico, indspillet 4 CD’er med middelalderensemblet ALBA, én solo-CD, og en CD med Miriam Andersén i Duoen, Esk. Derudover har han medvirket ved en række andre indspilninger for henholdsvis ABC-records, Move Records, Exlibris, Sony Music, Gefion Records, Chandos, Universal og Naxos. Her kan han opleves som gæst i vidt forskellige sammenhænge. Fra paukist i Concerto Copenhagen til improvisationspartner med bl.a. Marylin Mazur.

Poul Høxbro har også modtaget et antal danske musikpriser og -legater. Bland andre Ely og Peder Ove Christensens store rejselegat i 1992, Bikubenfondens Kulturpris i 1994, Laurents Bogtmann Fondens Legat i 2001 og i 2002 modtag han som sagt Radiosymfoniorkestrets hæderspris, Emil Holms Legat, for sit arbejde som middelaldermusikkens ambassadør.

Poul Høxbro har baggrund i både rock- og folkemusik, og det var en ni måneder lang musikalsk dannelsesrejse (1981-82) i Peru, Bolivia og Argentina, der blev afgørende for Poul Høxbros beslutningen om en musikalsk løbebane.

I 1986 blev han optaget på Det fynske Musikkonservatorium med blokfløjte som hovedfag. Han tog diplomeksamen i 1992 og debuterede fra solistklassen i 1994 med usædvanlig rosende omtale. Gennem studietiden beskæftigede PH sig overvejende med ny kompositionsmusik. Dette førte til uropførelser af både kammermusik og solostykker, og så forskellige komponister/musikere som Aksel Borup Jørgensen og Palle Mikkelborg har tilegnet ham soloværker for blokfløjte. Fra 1994 til 2000 underviste han på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han var én af nøglepersonerne i opstarten af Musik/Performer-uddannelsen.