jakob_blochJakob Bloch Jepsersen fik allerede som dreng sin musikalske grunduddannelse og interesse for sang gennem sin skolegang på Sankt Annæ Gymnasium og som medlem af Københavns Drengekor. Det førte til studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra han tog sin diplomeksamen i 2004, og siden til Operaakademiet i København, som han afsluttede i 2007. Endvidere har han studeret privat hos barokspecialisten Hervé Niquet i Paris.

I 2006 debuterede Jakob Bloch Jespersen på Det Kgl. Teater som Angelotti i Puccinis TOSCA og har siden bl.a. medvirket i DVD-produktionen af Carl Nielsens MASKARADE og som Basilio i Rossinis BARBEREN I SEVILLA på Den Ny Opera med Baroksolisterne. Desuden har han medvirket i en række moderne operaproduktioner med bl.a. Holland House og Figura Ensemblet.

Jakob Bloch Jepsersen er en efterspurgt koncertsanger og beskæftiger sig som sådan særligt med barokmusik og nykomponeret musik i samarbejde med en række af Europas førende ensembler inden for disse genre, bl.a. Concerto Copenhagen, Lautten Compagney, London Sinfonietta, Kammerensemble Neue Musik Berlin, Theatre Of Voices m.fl.

Jakob Bloch Jepsersen har medvirket på en række prisvindende CD-udgivelser: bl.a.synger han Jesus i Dacapos nylig afsluttede serie med Heinrich Schütz’s narrative værker, og senere i denne måned udkommer Theatre Of Voices seneste CD Stories på Harmonia Mundi med musik af bl.a. Berio og Cage.

Hjemmeside