IMG_2847Arte dei Suonatori blev grundlagt af ægteparret Aureliusz Golinski og Ewa Golinska i Poznan, Polen i 1993 sammen med en håndfuld unge musikere med speciel interesse i barokmusik. De fleste af disse udgør stadig grundstammen i orkesteret, som årligt giver omkring hundrede koncerter – i forskellige størrelser og konstellationer af musikere. Orkesteret har grundlagt flere store tidlig musik festivaler forskellige steder i Polen, og turnerer nu i hele Europa, hvor de giver koncerter på alle de største festivaler for tidlig musik.

Arte dei Suonatori har gennem hårdt arbejde og kærlighed for musikken været banebrydende for etableringen af tidlig musik i Polen, og i dag kan orkestret stolt se på at de nu betragtes som et af verdens førende specialorkestre for tidlig musik.

Arte dei Suonatoris CD-indspilninger er et tydeligt bevis herpå. Deres indspilninger er udgivet på velrenommerede selskaber som Alpha, Channel Classics og BIS. De har opnået international anerkendelse og vundet mange prestigefyldte priser: i 2003 Gramophone Award for Best Baroque Instrumental recording” (for Vivaldi’s “La Stravaganza” med Rachel Podger), Diapason d’Or, Gramophone Editor’s Choice, Choc du Monde de la Musique, Luister 10, 10 de Repertoire, Classics Today, Classic CD.

Se Hjemmeside