OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter sine studier på begge sider af Atlanterhavet medvirkede Aline Zylberajch i mange af de tidligste produktioner fra La Chapelle Royale, Les Musiciens du Louvre og Le Parlement de musique, med hvilke hun ligeledes har opført en lang række operaer og oratorier. Disse koncerter lagde grundlaget for hendes forkærlighed for vokalmusik, og den måde, netop denne genre giver genlyd i værker for tasteinstrumenter.

Senere i sin karriere stødte Aline på musik af C. Ph. E. Bach samt mange centraleuropæiske komponister, som endnu i dag er oversete, og som konsekvens deraf inddrog hun flere forskellige tasteinstrumenter i sit spil.

Hun har således udforsket de meget varierende klangverdener fra det 18.århundredes musik, som involverer så forskellige instrumenter som Cristoforis og Silbermanns klaverer, Pantalonflygel og pianoforte mekanik som på Mozarts tid.

Fra samme periode viste der sig en mængde duo, trio og kvartetværker med obligat cembalo, som atter igen inspirerede til en anden af Alines store passioner: forskningen indenfor eksisterende kammermusikværker.

Aline Zylberajch bor i Strasbourg, hvor hun underviser i cembalo på konservatoriet. Hendes indspilninger har modtaget mange anmelderroser i de velansete Classica, Grammophone og Early Music Review samt modtaget flere priser, Diapason d’Or, Choc du Monde de la Musique m. fl.

Hjemmeside